Al 70 meldingen van misbruik in de jeugdzorg

Al 70 meldingen van misbruik in de jeugdzorg

Al 70 meldingen van misbruik in de jeugdzorg

De commissie die onderzoek doet naar misbruik in de jeugdzorg heeft de afgelopen maanden al ongeveer 70 meldingen gekregen. Het gaat om gevallen van psychisch en seksueel misbruik.

Slachtoffers zeggen ‘dat er vaak langdurig sprake was van een combinatie van psychisch en fysiek geweld, in combinatie met seksueel misbruik’, zegt de commissie Geweld in de Jeugdzorg.

Vanaf 1945
In juli werd begonnen met het onderzoek. De commissie Geweld in de Jeugdzorg onderzoekt de fysieke en psychische mishandeling van kinderen die tussen 1945 en 2015 in een tehuis of pleeggezin hebben gezeten.

Volgens hoogleraar Micha de Winter, de voorzitter van de commissie, gaat het bijvoorbeeld om slaan, schoppen en opsluiten. Maar ook tot op het bot vernederen. “Sommigen moesten bloot met de natte lakens om zich heen voor de groep gaan staan. Een vrouw vertelde dat een non haar natte onderbroek in haar mond had gepropt.'”

Dat is een vervolg op de commissie Samson, die onderzoek deed naar seksueel misbruik van door de overheid uit huis geplaatste kinderen. Daarop kwamen ook veel meldingen van mishandeling binnen.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/al-70-meldingen-van-misbruik-de-jeugdzorg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: